Đề thi khảo sát unique đầu năm lớp 7 môn giờ Anh năm 2021 (10 đề)

romanhords.com biên soạn và xem tư vấn Đề thi khảo sát unique đầu năm lớp 7 môn giờ đồng hồ Anh năm 2021 (10 đề) được tổng hợp chọn lọc từ đề thi môn giờ Anh 7 của các trường trên toàn nước sẽ giúp học sinh có kế hoạch ôn luyện tự đó đạt điểm cao trong số bài thi tiếng Anh lớp 7.

Bạn đang xem: Đề kiểm tra chất lượng đầu năm lớp 7 môn tiếng anh

*

Tải xuống

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào chế tạo ra .....

Đề khảo sát quality Giữa kì 1

Năm học tập 2021

Môn: tiếng Anh 7

Thời gian làm cho bài: 60 phút

(Đề thi số 1)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

A. Hear B. Clear C. Bear D. Fear

A. Favourite B.slight C. Fine D. High

A. Polluted B. Prepared C. Recycled D. Watered

A. Open B. Doing C. Going D. Cold

II. Choose the best answer (A, B, C or D) khổng lồ complete these sentences.

1. ……………… the film is late, I will wait lớn watch it.

A. Because B. When C. But D. Although

2. My father first ……………… domain authority Lat in 2010.

A. Go B. Went C. Visited D. Been

3. If the weather ……………… good, I ………………. Camping with classmates.

A. Is / go B. Is / will go C. Will be / go D. Will be / will go

4. Walking to lớn school will help ……………… air pollution.

A. Reduce B. Reuse C. Recycle D. Refill

5. My sister ……………… home for school yet.

A. Didn’t leave B. Don’t leave C. Hasn’t left D. Isn’t leaving

6. Amsterdam is one of the ……………… cities in the world.

A. Peacefulest B. Peacefuler C. Most peaceful D. More peaceful

7. Which one is different?

A. Running B. During C. Swimming D. Fishing

8. Find the word which has a different sound in the part underlined.

A. Close B. Cow C. Throw D. Open

III. Choose the correct answer A, B, C or D to lớn complete the passage.

People need to lớn breathe. If they don’t breathe, they (1) ____________ die. But how clean is the air people breathe? If they breathe (2) ___________ air, they will have breathing problems. Plants & animals need (3) __________ air too. A lot of the things in our lives create harmful gases và (4) _________the air dirty, lượt thích cars, motorbikes, and factories. Dirty air is called polluted air. Air pollution can also make our Earth warmer.

1. A. Must B. Are C. Will D. Won’t

2. A. Fresh B. Clean C. Cleaner D. Dirty

3. A. Clean B. Safe C. Dirty D. Polluted

4. A. Get B. Make C. Give D. Made

IV. Read the following passage and answer the questions.

There are two main kinds of sports: team sports & individual sports. Team sports are such sports as baseball, basketball & volleyball. Team sports require two separate teams. The teams play against each other. They compete against each other because they want lớn get the best score. For example, in a football game, if team A scores 4 goals and team B scores 3 goals, team A wins the game. Team sports are sometimes called competitive sports.

1. How many main kinds of sports are there?

-> ……………………………………………………………………………………..

2. Vì chưng team sports require two separate teams?

-> ……………………………………………………………………………………..

3. Why do two separate teams compete against each other?

-> ……………………………………………………………………………………..

4. Are team sports always called competitive sports?

-> ……………………………………………………………………………………..

V. Rewrite these sentences as directed in the brackets.

1. He was lazy, so he got a bad mark. (Rewrite this sentence with “because”)

-> ……………………………………………………………………………………..

2. It rained hard yesterday. I went to school on time. (Combine these sentences with “although”)

-> ……………………………………………………………………………………..

Hiển thị đáp án

Lời giảiI.

1. C 2. A 3. A 4. B

II.

1. D. Although 3. B. Is / will go 5. C. Hasn’t left 7. B. During

2. C. Visited 4. A. Reduce 6. C. Most peaceful 8. B.cow

III.

1. C. Will 2. D. Dirty 3. A. Clean 4. B. Make

IV.

1. There are two main kinds of sports.

2. Yes, they do.

3. They compete against each other because they want to lớn get the best score.

4. No, they aren’t.

V.

1. Because he was lazy, so he got a bad mark yesterday

2. I went to lớn school on time although it rained hard yesterday.


Phòng giáo dục và đào tạo và Đào chế tạo ra .....

Đề khảo sát unique Giữa kì 1

Năm học 2021

Môn: giờ Anh 7

Thời gian làm cho bài: 60 phút

(Đề thi số 2)

I. Choose the best option to complete the following sentences.

1. ________ grade are you in?

A. When B. Which C. Where D. How

2. Hoa lives ______Ha Noi, ______ 12 Tran Hung Dao Street.

A. On – at B. In – on C. In – at D. On – in

3. – "Hi, Phong. Nice to lớn meet you again!"- "Hi, Kha. Nice khổng lồ meet you, ______."

A. Too B. Also C. So D. Then

4. __________ is from your house to the post office?

A. How much B. How many C. How often D. How far

5. How __________ rice vì chưng you want?

A. Much B. Many C. A lot of D. Lots of

6. "What's your ___________, Hoa?" "- It's Pham. My middle name is Thi."

A. Middle B. Family C. Full D. Age

7. Would you like _______ a movie?

A. See B. Seeing C. Khổng lồ seeing D. To lớn see

8. Hoa has lots of friends in Hue but she ________ any friends in Ha Noi.

A. Not have B. Don't have C. Doesn't have D. Isn't have

9. Lan is in my class. She is my _______.

A. Classroom B. Classmate C. Class D. Neighbor

10. Her old school is ________ than her new school.

A. Big B. The biggest C. The bigger D. Bigger

II. Read the passage then answer the questions below.

Thu is a new student in class 7 B. She is from domain authority Nang and her parents still live there. She lives with her uncle & aunt in Ho đưa ra Minh City. Her school is not far from her house –about one kilometer, so she goes to lớn school by bike. Her new school is bigger than her old school. There are a lot of students in her new school. But she doesn't have many friends. She is unhappy. She misses her parents and her friends in da Nang.

1. Where is Thu from?

..........................................................................................................

2. Where does she live?

..........................................................................................................

3. How does she go to school?

..........................................................................................................

4. Does she have a lot of friends in Ho đưa ra Minh City?

..........................................................................................................

5. Why is Thu unhappy?

..........................................................................................................

III. Match the questions in column A with its suitable response in column B.

A

B

1, How old are you?

2, How vì chưng you go to school?

3, How are you today?

4, How is your new house different from your old one?

5, What is your address?

6, Who are you talking to lớn on the phone?

A, It’s bigger.

B, 54 Tran Phu street.

C, Thirteen.

D, Mrs. Ngoc.

E, By bus.

F, Pretty good.

IV. Give the correct form or of the verbs in brackets.

1. My father ___________ (listen) lớn the radio everyday.

2. Let's _____________ (meet) in front of the movie theater.

3. Nga ______________ ( talk) lớn her friends now

4. Hung _______ (come) from Hanoi but he ______________ (stay) with his relatives in Ho đưa ra Minh đô thị at the moment.

V. Put the words provided in the correct order khổng lồ make meaningful sentences.

1. Our / classmate/ is / this / new/./

...................................................................................................................

1. With / her / lives / Hoa / in / uncle và aunt / Ha Noi.

...................................................................................................................

1. House/ is / the market? / far/to /from/ how / it / Trang's

...................................................................................................................

1. Goes / bus / Hoang / day. / work / Mr. / every / to lớn / by

...................................................................................................................

1. Many / students / my / have / doesn't / old class/./

...................................................................................................................

Hiển thị đáp án

Lời giảiI.

1. B 2. C 3. A 4. D 5. A

6. B 7. D 8. C 9. B 10. D

II.

1. She is from domain authority Nang.

2. She lives in Ho chi Minh City.

3. She goes to lớn school by bike.

4. No, she doesn't have many friends in Ho bỏ ra Minh City.

5. Because she misses her parents và her friends in domain authority Nang.

III.

2. E 3 – F 4 – A 5 – B 6 – D

IV.

1. Listens 2. Meet 3. Is talking 4. Comes – is staying

V.

1. This is our new classmate.

2. Hoa lives with her uncle & aunt in Ha Noi.

3. How far is it from Trang's house to the market?

4. Mr Hoang goes to work by bus every day.

5. My old class doesn't have many students.


Phòng giáo dục và Đào chế tạo ra .....

Đề khảo sát quality Giữa kì 1

Năm học 2021

Môn: tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 3)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently.

1.

A. Thin

B. Bird

C. Shirt

D. Girl

2.

A. Healthy

B. Everything

C. This

D. Thank

3.

A. Children

B. Teacher

C. Chair

D. School

4.

A. Volunteer

B. Share

C. Nightmare

D. Prepare

5.

A. Wanted

B. Liked

C. Needed

D. Decided

II.Choose the best answer.

1. What are you..................? -I'm playing soccer.

A. Vì B. To vì chưng C. Doing D. Does

2. Peter........to Linda about his vacation last week.

A. Talks B. Talked C. Talking D. To lớn talk

3. ............is the matter with you? – I have a toothache.

A. What B. How C. When D. Why

4. What does he look..............................? – He is fat và short.

A. Like B. At C for D. After

5. Would you like.................................with us, Mai?

A .have lunch B. Having lunch C. Khổng lồ have lunch D. To lớn have a lunch

6. ...............is it from your house khổng lồ your school ? – About 2 km

A.How far B. How many C. How long D. How much is it.

7. It's half................five now.

A. Lớn B. Past C. From D. By

8. We have a literature class.................eight forty.

A. On B. In C. By D. At

9. My classes always..................................at 7 a.m.

A. Begins B. Beginning C. To lớn begin D. Begin

10. I don't know how..........................this lesson.

A. Lớn learn B. Learn C. Learning D. Learned

III. Give the right form of the verbs in brackets.

1. Tomorrow, Lan (not go) .................... Lớn the movie theater.

2. Yesterday, I ...............(not/ go) lớn work.

3. If he ..................(not/ study) hard, his parents........................(feel) angry.

4. She ..............................never..................................(eat) a pizza before.

5 ...............................you ever ...........................(visit) London ?

– Yes. I..........................(go) there 2 years ago.

6. You had better ..............................(brush) your teeth after every meal.

7. Why ..............................you ..............................(not go ) lớn the tiệc nhỏ last night?

8. I'm going to the post office (buy).............................. Some stamps.

IV. Each of the following sentences contains one error. Underline & correct it.

1. She drinks a lot of mineral waters in a day.

2. You shouldn't run or walk careless around the lake.

3. Mary told me that her aunt cutted her hair yesterday.

4. There are a large, modern bathroom in the house.

5. Many people think that teachers give students too many homework.

V. Read the passage and answer the questions.

A robot is a special kind of machine. It is a machine that moves. It follows instructions. The instructions come from a computer. Because it is a machine, it does not make mistakes. Robots are all around us. Some robots can make things. Worker Robots can help make cars, & explore volcanoes...... Some home Robots can even recognize words. They can help us answer telephone calls. And they can vị housework. Long ago, people imagined robots. Over 2,000 years ago, a famous poet imagined robots. The poet's name was Homer. They cleaned things and they made things. But they were not real. Nobody was able khổng lồ make a real robot. The first real robot was made in 1961. In the future, we will have even more kinds of robots. They will bởi things that we can't do. Or they will vị things that we don't want to do. Or they will do things that are too dangerous for us. Fire Robots will be able to fight fires. Soldier Robots will be able khổng lồ help us fight wars. Doctor Robots will be able to help us fight sickness. Even Inventor Robots will help us discover things. They will help make life better.

1, What is a robot?

.............................................................................................

2, Does a robot make mistakes?

................................................................................................

3, What can Worker robots do?

................................................................................................

4, Was the first real robot made 2,000 years ago?

................................................................................................

5, What other kinds of robots will we have in the future?

................................................................................................

VI. Rewrite each of the following sentences so that it means the same .

Xem thêm: Chơi Game Làm Bánh Sinh Nhật, Tiệc Thiết Kế Bánh Sinh Nhật 12+

1. What is your brother's favourite sport?→ What.............................................?

2. He is the best at playing football in the club?→ Nobody............................................